פיצה משלוחים - כל הפיצריות בישראל
בצק לפיצה
דרך קלה, מהירה וטוב...
פיצה מעולה
פיצה ביתית מעולה עם ...
פיצה דיאטטית
פיצה עשירה בסידן, דל...
פיצה כשרה לפסח
מתכון להכנת פיצה כשר...
פיצה על פיתה
מתים לפיצה ואין כוח ...




פיצה בסגנון יווני עם עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, תרד וגבינת פטה

 

ראשית יש להכין את בצק הפיצה לפי המתכון המופיע כאן:  (להחליף לינק)

רכיבים :

½ כוס מיונז אמיתי 

4 שיני שום כתוש

1 כוס גבינת פטה מפוררת

½ כוס עגבניות מיובשות בשמן , קצוצות גס. שומרים כף שמן אחת להמשך

¼ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס 

1 כפית אורגנו מיובש

2 כוסות עלי תרד בייבי טריים

1 בצל סגול קטן פרוס דק  

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל 230 מעלות צלזיוס.

2. מניחים את התבנית במצב הנמוך ביותר.   

3. מוסיפים מיונז אמיתי, שום כתוש, ואת ½  כוס גבינת הפטה לקערה קטנה ומערבבים.  

4. מרססים את גיליון האפייה בתרסיס שמן זית. מניחים את בצק הפיצה על תבנית האפייה.

5. מורחים את תערובת גבינת הפטה על הבצק.

6. מסדרים את העגבניות המיובשות והזיתים על תערובת הגבינה.   

7. מפזרים אורגנו יבש.

8. אופים 10-12 דקות או עד שהבצק מתחיל להשחים.

9. מכניסים את עלי התרד לקערה קטנה ומערבבים עם כף השמן ששמרנו  (של העגבניות).

10. מפזרים על הפיצה (החמה !) את עלי התרד ושאריות גבינת הפטה.