פיצה משלוחים - כל הפיצריות בישראל
פיצה מחיטה מלאה
למה להשתמש בקמח לבן ...
פיצה ביתית
מתכון לפיצה בטעם בית...
רוטב פיצה חריף
רוטב פיצה חריף, מהיר...
סמבוסק פיצה
הכנת בצק לסמבוסק פיצ...
בצק לפיצה
דרך קלה, מהירה וטוב...




פיצה בסגנון יווני עם עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, תרד וגבינת פטה

 

ראשית יש להכין את בצק הפיצה לפי המתכון המופיע כאן:  (להחליף לינק)

רכיבים :

½ כוס מיונז אמיתי 

4 שיני שום כתוש

1 כוס גבינת פטה מפוררת

½ כוס עגבניות מיובשות בשמן , קצוצות גס. שומרים כף שמן אחת להמשך

¼ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס 

1 כפית אורגנו מיובש

2 כוסות עלי תרד בייבי טריים

1 בצל סגול קטן פרוס דק  

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל 230 מעלות צלזיוס.

2. מניחים את התבנית במצב הנמוך ביותר.   

3. מוסיפים מיונז אמיתי, שום כתוש, ואת ½  כוס גבינת הפטה לקערה קטנה ומערבבים.  

4. מרססים את גיליון האפייה בתרסיס שמן זית. מניחים את בצק הפיצה על תבנית האפייה.

5. מורחים את תערובת גבינת הפטה על הבצק.

6. מסדרים את העגבניות המיובשות והזיתים על תערובת הגבינה.   

7. מפזרים אורגנו יבש.

8. אופים 10-12 דקות או עד שהבצק מתחיל להשחים.

9. מכניסים את עלי התרד לקערה קטנה ומערבבים עם כף השמן ששמרנו  (של העגבניות).

10. מפזרים על הפיצה (החמה !) את עלי התרד ושאריות גבינת הפטה.