פיצה משלוחים - כל הפיצריות בישראל
בצק פוקצה
מתכון מצויין להכנת ב...
פיצה איטלקית
למה לטוס לאיטליה כשה...
רוטב פיצה פשוט
רוטב פיצה פשוט וקל ל...
סמבוסק פיצה
הכנת בצק לסמבוסק פיצ...
פיצה מצויינת
פיצה מהירה להכנה וממ...




למה להשתמש בקמח לבן כשקמח מלא עושה את העבודה?!
לרוטב לבצק
קופסאת רסק עגבניות שלמות 800 גרם   1/2 ק"ג קמח מלא  
5 שיני שום קלוף   1 כף שמן זית איכותי  
1 כפית אורגנו יבש    1 כף שמרים  
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ  1 כפית סוכר  
1/4 כוס שמן זית   1 כפית מלח  
1 כפית סוכר   1-11/2 כוסות מים פושרים  
מלח ים    * היחס בין  שמרים יבשים לשמרים טריים הוא 1 ל- 3  
פלפל שחור טחון טרי 

250 גרם מוצרלה מגורדת 

  מכפילים ב- 3 על מנת לקבל את כמות השמרים 
הטריים  
 

הכנת הבצק: 

מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. כמות המים נקבעת על פי מידת הדביקות של הבצק - במידה ולאחר הוספת כוס מים אחת מתקבל בצק גמיש אך לא דביק אין צורך בהוספת מים. 

מעבירים את הבצק הגמיש לקערה, ומכסים במגבת מטבח נקייה. 

מומלץ להניח את הקערה במקום חם ליד התנור או בסמוך לכיריים. זאת משום שהחום ממריץ את פעולת השמרים, ובכך תורם לתפיחת הבצק. ניתן להתחיל לעבוד עם הבצק כעבור שעה. 

הכנת הרוטב: 

מחממים בסיר כבד 3 כפות שמן ומטגנים מחצית מכמות השום עם האורגנו. הטיגון אורך כ- 20 שניות בלבד כך שהשום לא נשרף. 

מוסיפים את העגבניות, כולל הנוזלים והסוכר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות. 

לאחר שתערובת העגבניות התקרר, מעבירים אותה למעבד המזון. מוסיפים את יתרת השום, הבזיליקום ושמן הזית , מתבלים במלח ופלפל. 

הרכבת הפיצה: 

מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות . 

מפזרים כמות נדיבה של קמח על משטח העבודה. 

יוצרים מהבצק כדור, משטיחים ומעגלים בעזרת מערוך עד שיגיע לקוטר של תבנית אפייה. 

מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, ומפזרים מעל הרוטב את גבינת המוצרלה. 

מפזרים תוספות לפי טעם. 

אופים את הפיצה בתנור במשך 20 דקות.